طرز تهیه نان سومون ؛ تکمیل کننده صبحانه‌ای دلچسب

نان سومون یک نوع نان سنتی و خوشمزه ترکیه است که با استفاده از خمیر خوشمزه درست می‌شود. مانند نان های مختلف مانند نان های پیتزا سوپریم، نان بروتچن و سایر نان‌ها، آماده کردن نان سومون نیازمند صبر و دقت است، اما نتیجه نهایی آن ارزش زحمت را جبران می‌کند. نان سومون، نانی حجیم و ترد است که در ترکیه طرفداران زیادی دارد. این نان به دلیل طعم و بافت بی‌نظیرش، می‌تواند به عنوان یک صبحانه کامل یا در کنار غذاهای مختلف سرو شود. در این مطلب از وبلاگ کنتاکی لند، طرز تهیه نان سومون را به صورت مرحله به مرحله و با جزئیات کامل آموزش می‌دهیم.

به طور کلی طرز تهیه نان سومون ترکیه در این چند مرحله خلاصه  می‌شود که در ادامه مفصل درباره آن توضیح می‌دهیم:

 

  1. آماده‌سازی خمیر مایه با آرد، آب و شکر
  2. استراحت دادن خمیر مایه
  3. آماده‌سازی خمیر نان با آرد، آب و نمک
  4. با مرحله چرب کردن و آرد‌پاشی خمیر شروع به فرم دهی می‌کنیم
  5. استراحت دادن به خمیر تا پف کند
  6. ورز دادن به خمیر و تقسیم آن به دو قسمت
  7. مجددا پف کردن خمیر و آماده‌سازی برای پخت
  8. شیار زدن خمیر و پخت آن در فر

 

مواد لازم برای طرز تهیه نان سومون ترکیه

برای آنکه بتوانید این نان خوشمزه را درست کنید، در ابتدا باید خمیر مایه آن را تهیه کنید. برای درست کردن خمیر مایه برای طرز تهیه نان سومون به این مواد اولیه نیاز دارید:

  • آرد: 2.5 پیمانه
  • آب ولرم: نصف پیمانه
  • شکر: 1 قاشق مرباخوری
  • خمیر مایه خشک: 1 قاشق غذاخوری (معادل 10 گرم)
  • نمک: 1 قاشق مرباخوری

طرز تهیه نان سومون ترکیه

مراحل و طرز تهیه نان سومون ترکیه

اکنون که مواد اولیه این نان را آماده کردید، نوبت به آماده سازی و فعال کردن خمیر مایه می‌رسد. برای به عمل آوردن خمیر مایه، به شیوه زیر عمل کنید:

فعال کردن خمیر مایه:

 

  • خمیر مایه، شکر و آرد را در یک کاسه مناسب مخلوط کنید.
  • آب ولرم را به تدریج اضافه کنید و هم بزنید تا مخلوطی یکدست به دست آید.
  • روی کاسه را با پارچه بپوشانید و به مدت 15 دقیقه در دمای گرم استراحت دهید تا خمیر مایه فعال شود.

تهیه خمیر نان:

 

  • در یک کاسه بزرگ، نصف آرد را با آب ولرم مخلوط کنید.
  • خمیر مایه فعال شده را به مخلوط آرد اضافه کنید و هم بزنید تا یکدست شود.
  • نمک و باقی‌مانده آرد را به تدریج اضافه کنید و با دست ورز دهید تا خمیر صاف و منعطف به دست آید.
  • خمیر را به مدت 10 دقیقه ورز دهید تا گلوتن فعال شود.

استراحت و پخت نان:

  • کف یک کاسه را با روغن چرب کنید.
  • خمیر را در کاسه قرار دهید، روی آن را با پارچه بپوشانید و به مدت 1 ساعت در دمای گرم استراحت دهید تا حجم آن دو برابر شود.
  • بعد از استراحت، خمیر را به دو قسمت مساوی تقسیم کنید.
  • هر قسمت را به صورت جداگانه به شکل لوله درآورید و روی آن را با پارچه بپوشانید.
  • به مدت 15 دقیقه دیگر استراحت دهید.
  • فر را با دمای 200 درجه سانتی‌گراد گرم کنید.
  • سینی فر را با کاغذ روغنی بپوشانید.
  • لوله‌های خمیری را روی سینی فر قرار دهید و با چاقو، برش‌های مورب روی آن‌ها ایجاد کنید.
  • روی نان‌ها را با آب اسپری کنید.
  • نان‌ها را به مدت 40 تا 45 دقیقه در فر بپزید تا طلایی و برشته شوند.

چند نکته کلیدی برای طرز تهیه نان سومون را به خاطر داشته باشید:

  • برای فعال شدن خمیر مایه، از آب ولرم (نه داغ و نه سرد) استفاده کنید.
  • اگر خمیر به دست می‌چسبد، کمی آرد اضافه کنید.
  • برای پخت نان، از فر از قبل گرم شده استفاده کنید.
  • برای جلوگیری از خشک شدن نان، یک ظرف آب در فر قرار دهید.
  • نان سومون را می‌توانید با انواع غذاها مانند املت، پنیر، کره، مربا و ... سرو کنید.

نان سومون، نانی خوشمزه و پرطرفدار

نان سومون با طعم و بافت بی‌نظیرش، می‌تواند به عنوان یک صبحانه کامل یا در کنار غذاهای مختلف سرو شود. طرز تهیه این نان آسان است و می‌توانید آن را در منزل به راحتی تهیه کنید.

با دنبال کردن این دستور پخت ساده، می‌توانید نان سومون خوشمزه و ترد را در منزل تهیه کنید و از طعم بی‌نظیر آن لذت ببرید.

نکته

چنانچه مایل به صرف انواع غذاهای فرنگی هستید، می‌توانید بهترین غذاهای فست فودی فرنگی را از کنتاکی لند سفارش دهید. کافیست محصول مورد نظرتان را به سبد خرید اضافه کرده و پس از پرداخت، غذای محبوبیتان را درب محل مورد نظر تحویل بگیرید.

رمز عبورتان را فراموش کرده‌اید؟

ثبت کلمه عبور خود را فراموش کرده‌اید؟ لطفا شماره همراه یا آدرس ایمیل خودتان را وارد کنید. شما به زودی یک ایمیل یا اس ام اس برای ایجاد کلمه عبور جدید، دریافت خواهید کرد.

بازگشت به بخش ورود

کد دریافتی را وارد نمایید.

بازگشت به بخش ورود

تغییر کلمه عبور

تغییر کلمه عبور

حساب کاربری من

سفارشات

مشاهده سفارش

سبد خرید